27 Aralık 2016 Salı

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

Burun Estetiği Ameliyatları Hakkında Genel Bilgi

Burun estetiği (Rinoplasti) tüm dünyada yapılan estetik operasyonlarda ilk sırada yer almaktadır. Günlük yaşantımızda, iş yerinde, sokakta, evde insanlarla yüz yüze iletişim kurmamız gerekir ve bu nedenle karşımızdaki insanın ilk önce yüzüne bakar ve inceleriz. Yüzümüzde çok dikkat çeken ve göze çarpan organımız burundur. 
İnsanlarla yüz yüze geldiğinizde ya da aynaya baktığınızda kendinizi güzel bulmuyorsanız, karşınızdaki insanın sürekli burnunuza baktığını düşünüp rahatsız oluyorsanız ya da fotoğraf çekilirken burnunuzun şekline göre poz veriyorsanız işte o zaman burun estetiğini düşünebilirsiniz. Ameliyat öncesinde hasta rahat bir zaman ayırmalı ve doktoruyla ameliyat ve sonrası için burnun formu ile ilgili ayrıntılı bir şekilde konuşmalıdır.

Estetik ameliyatlarda pek çok teknik ve tabi ki her doktorun da kendine özgü yöntemleri vardır. Ameliyat tekniği ile ilgili doktorla konuşulmalı fakat son karar doktora bırakılmalıdır. Burun ameliyatı genel veya lokal anestezi altında yapılmaktadır. Tercihimiz tabi ki genel anestezidir. Ameliyat yaklaşık olarak uyuşturma ile birlikte burundaki problemin büyüklüğüne göre 1 ile 4 saat arası değişmektedir. Ameliyat sırasında hasta ağrı ve acı hissetmez. Burun ameliyatı sırasında doktor kemik ve kıkırdaklara istenilen burun modeline uygun bir şekil verilir. Bazı cerrah arkadaşlarım kemikte fazlalık varsa kemiğe kırarak şekil veriyorlar ama ben bu yöntemi doğru bulmuyorum, çünkü bu sefer ameliyat sonrasında gözle görülebilecek şişlik ve morluklar olduğu gibi ağrı ve acı hissi de oldukça güçlü oluyor. Buruna hassas dokunuşlarla kesik atmak ameliyat sonrasında istenmeyen durumların da ortaya çıkmasını engelliyor.
Ameliyat sonrasında çok hafif ağrıların olması gayet normal ama bu katlanılmayacak kadar büyük bir ağrı olmuyor tabi ki ve ağrı kesici ilaçlarla çok rahat bir şekilde dindirilebiliyor. Ameliyat sonrasında kendinizi iyi hissetmeniz durumunda aynı günün akşamı eve bile gidebilirsiniz. Oluşan hafif bir şişlik 1 2 güne geçecektir ve sonrasında günlük yaşantınıza dönebileceksiniz. www.drselahattintulunay.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder