30 Aralık 2016 Cuma

BOTOK İLE DOLGU ARASINDAKİ FARK!

Botox Nedir?

Botox insanlar arasında hala tam olarak anlaşılabilmiş değil. 10 yıldan fazladır kullanılan botox, felç edici bir zehirdir. Bu zehir, sinirleri felç ederek adeleleri çalışmaz hale getir ve tatbik edilen bölge gergin görünür. Mesela alın çizgilerimize yapıldığında alın parlak ve gergin durur. Aynı şekilde kaz ayakları gerilir, çünkü burada kırışıklığı yapan kaslar felç olur.

 

Dolgu Nedir?

Dolgu ise boşluk doldurmak için kullanılan bir yöntemdir,  adı üzerinde. Yani boşluğu doldurucu bir maddedir.  Bunun botoxla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Basında öyle yazılar görüyoruz ki karman çorman. Bir satırda botoxtan bahsediyor diğer satırda dolgudan bahsediyor ve bunları aynı şeymiş gibi anlatıyor. Hatta meslekte de bazı hemşire kardeşlerimiz dahi bu konuları aynı zannedebiliyor.

 

Doktorunuza Sorununuzu Nasıl Anlatmalısınız?

Hastalarımızdan şunu rica ediyoruz. Bize gelip “ben yanağıma botox yaptıracağım” diyor. Yanağa botox değil, dolgu yapılır. Ne yaptıracağınızı lütfen teşhis koyarak değil, isteğinizi söyleyerek anlatın. Kırışıklığıma çare arıyorum derseniz doktorunuzla daha iyi anlaşırsınız. Bu nedenle botox ile dolgu arasındaki farkı tekrar vurguluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder