4 Ocak 2017 Çarşamba

LIPOSUCTION HAKKINDA BİLGİLER - DR. SELAHATTİN TULUNAY

Liposuction

İnsan vücudunun belli bölgelerinde yağ birikimi olacağı genetik olarak kodlanmıştır. Bu bölgelerdeki yağ depoları kalıcı yağ birikimleridir. Bu depolar hiçbir diyet veya egzersizle yok edilemez. Liposuction (Liposakşın diye okunur) ameliyatı, hiçbir diyet veya egzersizle yok edilemeyen bu depo edilmiş yağların, vakumla kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir.

Hastanın yaşından ötürü, cildi elastikiyetini kaybetmişse, bu kişilerin destekleme ameliyatlarına ihtiyacı olacaktır. Yani hastanın 40 yaş altında olması cildinin gergin olması ve bölgesel yağ depoları için yapılması, Liposuction’ın başarı oranını arttırmaktadır.

Liposuction, genel anestezi ile donanımı tam olan bir hastanede yapılacak bir ameliyattır. Çizimler hasta ayakta iken yapılır, ince metal kanüller (2mm – 4mm çapında) ile vücudun uygun kıvrımlarından cilt altı yağ dokusuna girilir ve vakum yardımı ile birikmiş yağlar alınır. Bu, maharet ve bilgi gerektiren ciddi bir ameliyattır. Aksi halde cilt engebeli kalabilir veya simetrik olmayabilir. Ameliyattan sonra hastaya özel korse giydirilir ve bir hafta sonra banyo imkânı verilir. Fakat banyodan hemen sonra korseyi tekrar giyinmek gerekir. Korsenin 20 gün gece – gündüz, 20 gün de sadece gündüzleri giyilmesi tavsiye edilir. Şunu asla unutmamak lazım ki vücudun istenen şekle gelmesi ameliyattan 3-5 ay sonra olacaktır. Ameliyat sonucu oluşan morluklar ise 20-25 günde kaybolmaktadır. www.drselahattintulunay.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder