18 Ocak 2017 Çarşamba

Manuel Punch Ve Lateral Slit İle Saç Ekiminde Doğallıkta Zirve


Manuel Punch Ve Lateral Slit İle Saç Ekiminde Doğallıkta Zirve

 
2005  yılından  beri uygulanmakta olan FUE yönteminde mikromotorun yeri asla ihmal edilemez.Ancak mikromotor  ile alım o kadar istismar edilmiş ve o kadar kötü kullanılır hal almıştır ki , saç ektiren  kişilerin donör alanlarındaki tahribatlar bu kişiler tarafından ciddi bir şekilde  şikayet konusu  olmuştur.
 
Mikromotorun yanlış kullanılması sonucu  sadece  donör  alanların tahrip edilmesi ile kalınmamış,alınan greftlerin de alım sırasında uğradıkları travmalar sonucu ekilmelerine rağmen tutmadıkları görülmüştür.Bazen kayıp oranları %40-50 lere bile varmıştır. Halbuki normal olarak  FUE tekniği ile yapılan bir saç ekiminde alınan saçların ekimi sonucunda kayıp oranı maximum 5-7  olmalıdır.
Donör alandaki bu  şikayetleri duyan veya bu felaketleri gören  bazı insanlar daha iyi yapan,daha az travma meydana getiren doktorlara ulaşmaya çalışmışlardır.
Bu konuya önem veren  bazı doktorlar da mikromotoru çok yavaş devirde kullanarak saç kökü(graft) alımı yapmaya dikkat etmişler, bazıları da mikromotoru hiç kullanmadan el  punch’ı ile alım yapmaya geçmişlerdir.
Mikromotor yerine  MANUEL PUNCH(Manuel Panç) kullanılması çok meşakkatli ve çok uzun bir işlemdir. Her hasta için ortalama yedişer  saatlik 2 gün ayırmak gerekir.Bu yüzden TÜRKİYE’de uygulayan merkez  sayısı bir elin parmakları kadar bile yoktur.
Greftlerin alımı esnasında, mikromotor ile alırken en iyi ellerde bile yaşanan % 10-15 lik kayıp Manuel punch(Manuel Panç) tekniğinde % 1 i geçmez.
Ayrıca FUE işlemi yani saç köklerinin alınması işlemi bitince ,donör alan 48 saat sonra sanki hiç işlem görmemiş  gibi yarasız ve beresizdir.
Manuel  punch(Manuel Panç) tekniği ile saç kökü ( Greft ) alınması sırasında kişi oturur pozisyonda olmaktadır. Bu teknik ile günde en çok 2500 greft  alabiliriz. Hastaların  pozisyonel  sıkıntısı ve işlemin aşırı uzun sürmesi nedeni ile 3000 greft bile alınacak olsa operasyonu  iki güne bölmekteyiz.
Daha  sonraki işlemler mikromotor ile alınan greftlere uygulanan işlemlerin aynısıdı.Greftler, buz tabakaları üstündeki ilaçlı steril  sularda bekletilir. Ve kanal açılması işlemine sıra gelir.
Saç ekim firmalarının ve doktorlarının % 99,8 i sagital veya dikey dediğimiz kanal açma tekniğini uygular. Yine bir elin parmaklarını geçmeyen doktorlar ise LATERAL SLİT TEKNİĞİ ni uygulayarak yani yatay tarzda kanal açarlar.Bu tarz kanal açmanın sonucunda ise ÇOK SIK VE ÇOK DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ SAÇ EKİMİ elde edilmiş olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder